Єхануров сказав, що все добре і пообіцяв "Газпрому" стільці і столи

Вівторок, 10 січня 2006, 12:29

Уряд України виходив виключно з національних інтересів, укладаючи угоди з Росією про постачання газу.

Про це заявив прем’єр Юрій Єхануров, виступаючи у вівторок із доповіддю у парламенті.

Єхануров також повідомив, що з новими цінами на газ не доведеться вносити зміни до бюджету, а також не будуть підвищуватися ціни для населення на 25% як пропонувала Нацкомісія з енергозбереження.

Прем’єр наголосив, що завдяки угоді були розширені джерела постачання газу для держави, Україна отримала "значно нижчі ціни" порівняно зі своїми сусідами, які платять близько 110 доларів.

Він відзначив, що переговори з газового питання продовжаться на рівні президентів, а також буде підготовано міжурядовий протокол, який регулюватиме надалі газові поставки.

Окрім того, "Нафтогаз" отримав "час на 5 років для роботи в європейській системі".

"За цей час можна запровадити енергозбережні технології, перейти на альтернативні види опалення", - зазначив прем’єр.

За словами Єханурова, до статутного фонду спільного україно-російського підприємства, що буде забезпечувати постачання газу в Україну, Україна внесе кошти.

"У статутний фонд українська сторона внесе кошти, плюс, якщо це когось дуже цікавить, столи і стільці", - сказав він.

Єхануров підкреслив, що газовий конфлікт мав, зокрема, і політичний підтекст, а деякі українські політики своїми заявами зашкодили державі.

"Ми могли б перейти, як зараз пропонують деякі політичні радикали, до глухої оборони, вимагаючи беззаперечного виконання наявних угод. Так, у нас була впевненість, що ми зможемо довести нашу правоту в судах, зокрема в Стокгольмському суді, але процеси там тягнуться місяцями, а може й роками", - зазначив Єхануров.

"А кому б потрібна була наша правота через декілька років без газу, зі зруйнованою промисловістю, соціальною сферою. Тим, хто звик жертвувати інтересами народу заради дрібного політиканства і уявних вигод під вибори. А репутація іноді буває важливіша, ніж поточні результати", - додав він.

За його словами, своїми діями в газовому конфлікті Україна "зберегла й зміцнила репутацію надійного партнера".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...