Єхануров придумав, як убезпечитися від російського шантажу

Вівторок, 10 січня 2006, 13:00

Кабінет міністрів планує підписати з урядом Росії угоду щодо гарантій виконання угоди по врегулюванню газової кризи, підписаної між НАК "Нафтогаз України" та "Газпромом".

Про це з трибуни Верховної Ради заявив прем’єр Юрій Єхануров.

"Ми хочемо підписати щорічну угоду з урядом Російської Федерації, в якій би ми визначили гарантії тих домовленостей, які були 4 січня", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чому в газовій угоді з "Газпромом" встановлено ціни на російський газ для України у 95 доларів за тисячу кубометрів лише на перше півріччя 2006 року, Єхануров сказав:

"Мова йде про перше півріччя тому, що в першому півріччі українська сторона частину газу транспортує по ціні 80 доларів".

За словами прем’єра, цей газ є туркменським, який Україна, згідно з контрактом з Туркменістаном, отримає за ціною 50 доларів в першому півріччі 2006 року.

"По балансу виходить таким чином: половина від 23 мільярдів, який ми зможемо транспортувати в першому півріччі, він пройде по ціні 80, а після першого півріччя буде йти виключно по ціні 95, тому що ціна в Туркменістані домовлена – перше півріччя – 50, а друге – 60", - сказав Єхануров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...