Росії бачиться, як у Ющенка забирають меблі

Вівторок, 10 січня 2006, 18:20

Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає, що відставка уряду Юрія Єханурова негативно позначиться на розвитку економіки України.

"Яка країна, яка економіка витримає, якщо протягом декількох місяців кілька разів відправляли у відставку уряд?", - сказав Черномирдін.

Він також підкреслив, що "незрозуміла ситуація складається із формуванням нового уряду", оскільки невідомо "хто тепер повинен формувати Кабінет міністрів: парламент чи президент".

У той же час перший заступник голови Держдуми Олег Морозов вважає, що рішення Верховної ради про відставку уряду свідчить про параліч влади.

"Фактично мова йде про параліч влади, хоча Віктор Ющенко заявляє про те, що юридично нічого не відбулося, і в уряду є можливість працювати в режимі "в.о.", - зазначив він.

"Помаранчеві тенденції продовжують демонструвати свій руйнівний потенціал, що виявляється в недієздатності влади - у недієздатності президентської і виконавчої влади", - додав Морозов.

У свою чергу голова комітету Держдуми з міжнародних справ Костянтин Косачов називає рішення ВР "ударом по президенту Віктору Ющенку".

"Це удар не стільки по уряду, скільки по президенту України. З-під нього висмикується черговий стовп", - заявив Косачов. На його думку, ослаблення позиції Ющенка "не може не впливати на російсько-українські відносини".

З іншого боку співголова фракції "Родіна" Дмитро Рогозін вважає, що рішення про відставку уряду Єханурова прийнято в результаті політичної боротьби напередодні парламентських виборів у країні.

"В українському парламенті взяла гору чиста політика, а точніше - це спроба вибити з-під Ющенка табуретку у вигляді Єханурова", - заявив Рогозін.

У той же час директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін заявив: "Відставка уряду України - найбільша поразка президента Віктора Ющенка і його команди у виборчій кампанії, що почалася, після розколу у вересні (відставки уряду Юлії Тимошенко)".

"Сьогодні стає ясним, що президент Ющенко задовго до закінчення своїх повноважень потрапив у ситуацію, що звичайно називається в інших президентів "положенням кульгавої качки", - додав він.

У свою чергу перший віце-спікер Держдуми Любов Сліска вважає відставку закономірною, але рішення парламенту пояснює майбутніми виборами. "Зараз усі дуже хочуть сподобатися своїм виборцям", - зазначила вона.

Коментуючи ситуацію в цілому, Сліска відзначила, що та нестабільна політична ситуація в Україні, що спостерігається зараз, це наслідок "кольорової" революції, що не пішла країні на користь.

РІА "Новини", "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News