Вибори відбудуться за будь-якої погоди

Вівторок, 10 січня 2006, 19:56

Голова ЦВК Ярослав Давидович переконаний, що відставка уряду жодним чином не вплине на організацію виборчого процесу.

Він також сподівається, що державне фінансування виборів пройде відповідно до плану.

"Караван з виборами рухається вперед, і ніякі події в державі не можуть вплинути на цю процедуру. Вибори будуть проводитися за будь-якої погоди, у тому числі політичної", - зазначив він.

У той же час Давидович повідомив, що програми передвиборчої агітації партій і блоків-суб'єктів виборчого процесу почнуться на перших каналах Українського телебачення (УТ-1) і Українського радіо (УР-1) у другій половині лютого.

Він нагадав, що на передвиборчу агітацію за рахунок бюджету на центральних і регіональних телерадіокомпаніях відводяться 37 днів, однак кількість суб'єктів виборчої кампанії вже складає 43 партії і блоки.

Давидович зазначив, що на сьогоднішній день існують проблеми з наданням телеефіру в регіонах, оскільки УТ-1 не покриває повністю територію 15 областей.

У цьому зв'язку ЦВК має намір провести зустрічі з керівництвом ряду інших телекомпаній для рішення цих питань.

Давидович повідомив, що у вівторок відбулася зустріч членів ЦВК із представниками УТ-1 і УР-1, Держкомтелерадіо і Нацради з телерадіомовлення, на якому обговорювалися вищезазначені проблеми.

Голова ЦВК повідомив, що керівництво Національної телекомпанії України пообіцяло переглянути розцінки на час агітації за рахунок бюджету, оскільки "держава не в силі витримати таке велике навантаження, виходячи з вартості однієї хвилини ефіру, що була попередньо виставлена НТКУ".

За словами Давидовича, очікується, що 1 лютого відбудеться жеребкування по розподілу ефіру на УТ-1 і УР-1 для ведення агітації.

Також він нагадав, що 18 лютого починається зимова Олімпіада в Турині, і трансляції змагань ускладнять вихід в ефірі УТ-1 і УР-1 агітаційних роликів за рахунок бюджету.

"Інтерфакс-Україна", 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування