ЮЩЕНКО І ЄХАНУРОВ РОЗІРВАЛИ КОНТРАКТ З ЯНУКОВИЧЕМ

Четвер, 12 січня 2006, 11:34

Президент Віктор Ющенко відкликав свій підпис під меморандумом про співпрацю влади й опозиції.

"Я сьогодні відкликаю свій підпис під меморандумом про співпрацю влади й опозиції, який ми підписали у вересні, оскільки протилежна сторона порушила фундаментальний принцип цієї домовленості - співпрацю у виробленні спільних дій щодо стабілізації внутрішньої політичної ситуації в Україні", - сказав Ющенко на позачерговому засіданні уряду в четвер.

Ющенко обвинуватив "дві-три політичні сили" у тому, що вони, відправивши уряд у відставку, діють проти національних інтересів.

При цьому він не уточнив, кого має на увазі. "Кому війна, а кому мать родная. Єдиний спосіб для них виграти вибори – це мати неспокій у країні", - сказав Ющенко.

Президент додав, що нинішні події доводять правдивість цього застереження про загрози, які несе політреформа.

"Зміни до Конституції проводились утаємничено, поки народ спав, без національного референдуму – і тепер Україна постала перед ситуацією, коли деякі сили можуть сформувати національну дестабілізацію", - сказав Ющенко.

"Прикро, що не сформовано Конституційний Суд. Це перша жертва перемоги корпоративних інтересів над потребами країни", - додав глава держави.

Ющенко попередив, що "хаос і безвідповідальність можуть стати головною рисою української політики після політреформи".

Водночас Ющенко висловив сподівання, що "у здорових демократичних сил з'явиться багато партнерів".

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", прем’єр Юрій Єхануров також відкликав свій підпис під меморандумом з Януковичем.

"Нам не потрібно бути в компанії тих, хто не розуміє, що ми працюємо для народу та заради України, а не навпаки", - зазначив Єхануров.

Як відомо, Меморандум з Віктором Януковичем Ющенко підписав 22 вересня 2005 року, в день призначення уряду Юрія Єханурова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування