Проти попередника Семенюк порушено кримінальну справу

Середа, 18 січня 2006, 11:31

Проти екс-глави Фонду державного майна Михайла Чечетова порушено кримінальну справу на підставі його свідчень.

Про це повідомила глава Фонду держмайна Валентина Семенюк, пише газета Комерсант-Україна.

"Проти пана Чечетова сьогодні порушено кримінальну справу на підставі того, що він з'явився з повинною. У рамках цієї кримінальної справи є безліч епізодів", – повідомила Семенюк.

"Додаткова інформація, яка зараз з'явилася, буде розглядатися безпосередньо Генеральною прокуратурою", - додала вона.

"Ми вже звернулися до Генпрокуратури для того, щоб у процесі розгляду кримінальної справи по Чечетову було поставлено питання по "Павлоградвугіллю", оскільки там в умовах конкурсу не були виписані механізми погашення боргів підприємства", – розповіла Семенюк.

Також, за її словами, ФДМ разом з Генпрокуратурою заперечує законність приватизації ВАТ "Чорноморський суднобудівний завод".

Раніше у вівторок МВС підтвердило дійсність опублікованих в інтернет протоколів Чечетова, у яких він розповів про те, яким чином під час президентства Леоніда Кучми найбільші підприємства країни переходили у власність осіб, наближених до вищих керівників держави.

На підставі цих свідчень Генпрокуратура має намір звернутися до суду з вимогою перегляду фактів приватизації ЗАТ "Лукор", ЗАТ "Укртатнафта", ВАТ "Павлоградвугілля", а також долучити свідчення екс-голови ФДМ до справи про незаконність приватизації ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

***

Тим часом, у середу парламент відмовився направити президенту Віктору Ющенку запит члена фракції БЮТ Андрія Шкіля щодо оприлюднення інформації про корупційні дії і зловживання службовим становищем з боку екс-президента Леоніда Кучми, колишнього прем'єра Віктора Януковича, депутата Віктора Пінчука при проведенні приватизації підприємства "Криворіжсталь".

За направлення цього запиту проголосували всього 46 депутатів при необхідних 226. Такий запит буде направлений міністру внутрішніх справ, главі СБУ і генпрокурору, передає "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування