"Газпром" обіцяє врятувати Європу

Понеділок, 2 січня 2006, 13:53

"Газпром" вживе всіх можливих заходів для забезпечення постачання газу до Європи в рамках діючих контрактів.

Про це заявив журналістам у понеділок заступник голови правління компанії Олександр Медведєв, передає РІА "Новости".

"Ми вживемо всіх необхідних заходів для того, щоб західні споживачі продовжували отримувати газ відповідно до діючих контрактів", - відзначив він.

"Необхідні розпорядження дані, я думаю, що ми зможемо найближчим часом вивести систему поставок у відповідність із контрактами", - сказав Медведєв.

У той же час Медведєв підкреслив, що "відверто кажучи, я і мої колеги, коли вислухали заяву президента РФ Володимира Путіна, для нас це було повною несподіванкою".

Він нагадав, що Україні було запропоновано протягом першого кварталу поточного року здійснювати транзит російського газу до Європи за ставокю $1,09 й оплачувати газ, що надходить із Росії в Україну, по $50, що "повністю відповідає ціновим параметрам, що діють в 2005 році".

"Розуміючи, що прийнято політичне рішення, ми цю заяву прийняли до повного виконання й направили українській стороні дуже і дуже вигідну, якщо не сказати найбільш вигідну пропозицію по врегулюванню цієї ситуації", - сказав заступник голови правління "Газпрому".

Медведєв повідомив, що українській стороні були направлені відповідні контракти, але "на жаль, у встановлений строк контракти підписані не були".

За словами Медведєва, "пішла реакція української сторони - небажання прийняти пропозиції без яких-небудь підстав". "Як тільки справа дійшла до оформлення, вони знайшли можливість ухилитися від підписання", - додав він.

"Складається враження, що наш президент більше стурбований проблемами українського народу, ніж їхня власна влада", - сказав Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування