Україна поки обходиться без російського газу - Плачков

Понеділок, 2 січня 2006, 14:05

Міністр палива й енергетики Іван Плачков заявляє, що Україна не споживає в даний час російський природний газ.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам по закінченні селекторної наради керівників ПЕК, облдержадміністрацій і підприємств у понеділок у Києві.

"Сьогодні несанкціонованого відбору газу немає. Україна споживає газ власного видобутку, з підземних сховищ і туркменський газ строго відповідно до підписаного контракту", - сказав міністр.

Він повідомив, що Україна в цей час забезпечує транзит російського газу по власній території за рахунок власних ресурсів.

"Україна в повному об'ємі виконує експортні зобов'язання", - сказав міністр.

Коментуючи повідомлення ЗМІ про зниження поставок газу до Європи, Плачков сказав: "Зниження об'ємів транзиту до Європи відповідає зниженню поставок газу в Україну для транзиту російською стороною".

"Якщо буде мінусова температура - мінус 3, мінус 5 градусів - ми будемо споживати російський газ, одержуваний у рахунок оплати транзиту відповідно до тих договірних умов, які існують", - підкреслив Плачков.

Він також повідомив, що Україна одержує порядку 120 млн. кубометрів туркменського природного газу відповідно до підписаного наприкінці минулого року контрактом на поставку 40 млрд. кубометрів в 2006 році.

Міністр відзначив, що газотранспортна система України працює стабільно.

Він також заявив, що українські електростанції зменшили споживання газу. "В Україні зменшилося споживання електростанціями газу", - сказав міністр.

Разом з тим, він відзначив, що українські споживачі будуть у повному об'ємі забезпечені енергетичними продуктами. "Паливно-енергетичний комплекс у повному об'ємі буде забезпечувати споживачів енергетичними продуктами", - заявив Плачков.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування