ЄС НЕ БАЧИТЬ ЗАГРОЗИ ДЛЯ ЄВРОПИ Й ЧЕКАЄ ЗАГОСТРЕННЯ

Понеділок, 2 січня 2006, 14:49

Віце-канцлер Австрії Хуберт Горбах вважає, що поки немає необхідності в термінових посередницьких зусиллях Європейського союзу в газовому протистоянні між Росією й Україною.

З 1 січня Австрія головує в ЄС.

За словами віце-канцлера, на даному етапі російські й українські керівники повинні домовитися про шляхи врегулювання суперечки, а ЄС має сенс втручатися лише у випадку загострення кризи.

Він додав, що в даний час поставки природного газу в Європу "у жодному разі не перебувають під загрозою".

Тим часом, міністр економіки Австрії Мартін Бартенштайн виступив від імені Європейського Союзу із закликом до України й Росії швидше перебороти газову суперечку.

"Я закликаю російську й українську сторону дійти згоди, яка переборола б суперечку щодо цін на газ", - говориться в заяві міністра, розповсюдженій у понеділок у Відні.

"Як пріоритетну мету, що не повинна залежати від подолання цього конфлікту, я закликаю їх забезпечити поставки газу в Західну Європу без скорочень", - сказано в заяві.

Поки Австрія як голова ЄС буде відслідковувати розвиток подій і сподівається на результати зустрічі 4 січня експертів країн ЄС у Брюсселі.

Пізніше в понеділок Бартенштайн сподівається одержати "попередню картину стану справ з поставками природного газу всьому ЄС".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування