Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна розповіла ЄС, про що вона сперечається з Росією

Понеділок, 2 січня 2006, 16:35

Україна інформує Європейський Союз про стан справ у газовій суперечці між Києвом і Москвою.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок у Брюсселі в місії України при ЄС.

Питання забезпечення транзиту газу територією України європейським споживачам, стан переговірного процесу й позиція Києва обговорювалися в понеділок у ході зустрічі в.о. представника України при ЄС Костянтина Єлисєєва з постійним представником Австрії при ЄС, керівником Комітету постійних представників країн-членів ЄС Грегором Вошнагом.

Крім того, українська сторона передала європейській всі необхідні документи, а також копію листа про стан справ міністра палива й енергетики України Івана Плачкова комісарові Єврокомісії з питань енергетики Андрісу Пібалгсу.

Представник України запевнив, що Київ і надалі буде надійним транзитером російського газу для країн ЄС. Єлисєєв також спростував обвинувачення про крадіжку газу, висунуті Росією Україні.

Крім того, він звернув увагу на те, що сам факт продовження поставок російського газу в Європу після 1 січня свідчить про визнання Москвою дійсності існуючих двосторонніх угод у цій сфері.

Сторони також обговорили питання проведення засідання Координаційної групи ЄС, що відбудеться 4 січня в Брюсселі.

Представництво України при ЄС має намір постійно інформувати Європейську Комісію, Австрійське представництво й країни ЄС про поточну ситуацію по даному питанню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування