Україну чекає "друга "Криворіжсталь"

Вівторок, 24 січня 2006, 10:44

Міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар припускає, що "Укртелеком" продадуть за 4 млрд. доларів.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело".

На думку Бондара, "процес приватизації почнеться в лютому-березні цього року". "На мій погляд, продаж необхідно проводити в дусі "Криворіжсталі" - зібрати інвесторів і провести між ними аукціон, нехай торгуються", - додав він.

На питання про потенційних покупців Бондар відповів: "Кілька реальних покупців я бачу вже сьогодні – це пара європейських операторів зв'язку, російські компанії, а також внутрішній інвестор".

"Не знаю, кому дістанеться цей ласий шматочок, але очевидно одне: "Укртелеком" - це серйозний конкурент для будь-якого сьогоднішнього вітчизняного оператора мобільного зв'язку", - зазначив міністр, при цьому відмовившись називати компанії з "етичних міркувань".

На питання про видачу "Укртелекому" ліцензії на 3G-зв'язок, Бондар відповів: "Ми свідомо видали ліцензію "Укртелекому", щоб підвищити його капіталізацію - він став на 400 млн. дол. дорожче".

"Щодо ліцензій (іншим операторам зв'язку) хочу сказати, що їхній продаж пройде тільки через відкриті аукціони", - заявив міністр.

"Якщо ми продамо ліцензії на Wi-Fi, 3G через аукціони, одержимо 700-800 млн. дол. тільки за три ліцензії на мобільний зв'язок. Якщо чесно продати ліцензії на інтернет-технології, це додаткові сотні мільйонів доларів", - зазначив Бондар.

Щодо пріоритетного виду зв'язку для компанії міністр сказав: "Основні інвестиції перших двох років будуть спрямовані на розвиток мобільного зв'язку. Безумовно, відбудеться реструктуризація компанії, багатьох непрофільних активів нові власники позбудуться".

"Напевно аналогові станції замінять на цифрові, сільську телефонію "Укртелеком" не буде піднімати. Я думаю, що буде побудовано модель управління, дуже схожу на діючу в мобільних компаніях", - додав Бондар.

Як відомо, 24 жовтня минулого року на аукціоні компанією Mittal Steel було куплено меткомбінат "Криворіжсталь" за 24,2 млрд. грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування