Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туркменбаші вирішив не засмучувати Україну і Росію зростанням цін на газ?

Вівторок, 24 січня 2006, 10:47

Президент Туркменії Сапармурат Ніязов не збирається найближчим часом порушувати питання підвищення ціни на газ для України і Росії.

Про це в понеділок повідомляє російська газета "Комерсант" з посиланням на свої джерела, яким відома суть переговорів Ніязова і Путіна в Москві.

Як пише видання, Туркменбаші не збирається порушувати питання з підвищенням ціни на газ у зв'язку з пропозицією Москви створити спільні російсько-туркменські підприємства по видобутку і транспортуванню газу на території Туркменії.

У той же час, газета "Комерсант-Україна" пише інакше – що ні Україні в неділю, ні Росії в понеділок не вдалося завізувати у Ніязова, який знаходиться в Москві, гарантії збереження цін на туркменський газ.

У підсумку домовленості Росії й України з постачань газу, укладені 4 січня в Москві, поки не реалізуються, і контракти на газопостачання України можуть бути не підписані до кінця січня.

Українська версія газети "Комерсант" також відзначає, що в понеділок Ніязову не вдалося досягти конкретних домовленостей із президентом Росії Володимиром Путіним і головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.

Нагадаємо, "Газпром" наприкінці 2005 року домовився з Туркменією про закупівлю в неї з початку 2006 року 15 млрд кубометрів газу за ціною $65 за тисячу кубометрів, однак статус цієї домовленості невідомий.

У понеділок на зустрічі з Путіним Ніязов знову порушив свою улюблену тему – необхідність в обмін на дешевий газ робити серйозні вкладення в спільні російсько-туркменські або російсько-українсько-туркменські проекти в Туркменії і Середній Азії як по видобутку газу, так і по нових маршрутах його транспортування в напрямку Каспію.

Дотепер "Газпром", і "Нафтогаз України" відкладали питання про вкладення в Туркменістан.

У неділю пан Ніязов зустрічався з міністром енергетики України Іваном Плачковым.

У понеділок "Нафтогаз України" заявив, що поки не готовий укладати угоду з "Газпромом" про постачання газу через Росукренерго.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування