Щербаня відмовились визнати жертвою "режиму Ющенка"

Вівторок, 24 січня 2006, 11:58

Генеральний секретаріат Інтерполу відмовився визнати екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня жертвою політичних переслідувань в Україні.

Про це повідомив на брифінгу керівник Нацбюро Інтерполу Кирило Куликов.

"Адвокати Щербаня звернулися в Генеральний секретаріат Інтерполу із заявою, що Щербань розшукується за справами, які є політичним переслідуванням. Навпроти його прізвища Інтерпол вивісив примітку, що протягом місяця юридична палата розгляне це питання. І от юридична палата розглянула і зняла цю примітку", - сказав він.

Куликов у зв'язку з цим впевнений, що немає підстав для надання Щербаню політичного притулку в США.

Керівник Нацбюро Інтерполу нагадав, що Щербань був звільнений під заставу у 2 млн. доларів, яку, на думку Куликова, екс-губернатор вніс із своїх грошей.

Він додав, що слухання в справі про депортацію Щербаня з США відбудеться у березні.

Куликов сказав, що вони вважають безпідставними припущення, що Щербаня можуть видати Швейцарії замість України, оскільки він лише зробив пересадку в Цюріху на своєму шляху до Америки.

Керівник Нацбюро Інтерполу також розповів, що американські адвокати Щербаня пропонували йому зустрітися з їхнім клієнтом.

"Я - офіційна особа, а Щербань перебуває в розшуку, оскільки переховується від правосуддя, тому я сам не зустрічався з ним й іншим не рекомендую", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування