ТИМОШЕНКО ПОДАЛА В СУД НА "УКРАЇНСЬКУ ПРАВДУ", АЛЕ ОБІЦЯЄ ВІДКЛИКАТИ

Вівторок, 24 січня 2006, 14:11

Блок Юлії Тимошенко подав до суду на "Українську правду".

У вівторок на електронну пошту редакції надійшов мейл від судді Горяйнова, в якому повідомляється, що в провадженні Печерського районного суду Києва знаходиться адміністративна справа за позовом виборчого блоку політичних партій "Блок Юлії Тимошенко" до ПП "Українська правда".

В позові йдеться про визнання неправомірною бездіяльності відповідача щодо ненадання можливості оприлюднення позивачем відповіді на статті "Івченко звинувачує Тимошенко у використанні соплей" та "Ти за Майдан чи за "Антанту"?" і зобов’язання відповідача надати можливість позивачу оприлюднити відповіді на вказані статті на сайті www.pravda.com.ua

Розгляд даної справи відбудеться 27 січня 2006 року о 14 годині у приміщенні філії Печерського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. М. Гайцана, 4 каб. 412.

Станом на вівторок жодної реакції Блоку Тимошенко на вказані статті "Української правди" до редакції не надходило.

Водночас за кілька годин прес-служба надіслала УП повідомлення, що "подання судового позову від імені Блоку Юлії Тимошенко до інтернет-видання "Українська правда" є непорозумінням, яке пояснюється неузгодженими діями юристів Блоку.

"Юлія Тимошенко не має претензій до "Української правди" і не має наміру судитися з цим виданням", - говориться в повідомленні.

"Юлія Тимошенко з повагою ставиться до журналістської професії і вважає, що публічний діалог між журналістами та політиками повинен проходити поза межами залу судових засідань", - зазначає прес-служба.

Як відомо, минулого тижня відбувся судовий розгляд позову Тимошенко до газети "Україна молода", який видання програло.

Прес-служба наголошує, що позов щодо "Української правди" "найближчим часом буде відкликано з суду".

"Прес-служба Блоку Юлії Тимошенко приносить свої вибачення інтернет-виданню "Українська правда" за непорозуміння", - йдеться в повідомленні.

В той же час, керівник виборчої компанії "Нашої України" Роман Безсмертний заявив, що штаб готовий надати юридичну допомогу "Українській правді" в питанні позову Тимошенко до видання.

"Ми завжди відстоювали права українських медіа, і для нас це принципове питання", - зазначив він.

Як відомо, до цього практику подавати позови до ЗМІ широко використовувала Наталя Вітренко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...