"НАША УКРАЇНА" ХОЧЕ ЗНЯТИ ЯНУКОВИЧА З ВИБОРІВ

Вівторок, 24 січня 2006, 15:08

"Наша Україна" ставить під сумнів законність балотування Віктора Януковича до парламенту.

Як повідомив керівник юрдепартаменту "Нашої України" Роман Зварич, вони звернулися із запитом до генпрокурора щодо відкриття кримінальної справи за підробку документів, відповідно до яких було знято судимість з Віктора Януковича.

"Кримінальна справа порушена проти судді, яка прийняла це рішення. За нашими даними, ця особа знаходиться в розшуку", - сказав Зварич.

"Ця справа була порушена ще за попереднього генпрокурора та ним вона була закрита. Але провадження в кримінальні справі по цьому факту поновлено", - зазначив Зварич.

Він нагадав, що закон про вибори народних депутатів забороняє реєстрацію осіб, які мають судимість.

"У випадку, якщо буде підтверджено юридичний факт підробки документів, відповідно до яких було знято судимість з Януковича, ми будемо ставити питання перед ЦВК, щоби вона у свою чергу поставила питання перед Януковичем, які в нього були підстави писати в заяві про те, що судимості немає", - зазначив він.

"Судимість може бути або знята, або погашена. У випадку, якщо Янукович буде говорити про те, що судимість було знято, а підтвердиться факт про те, що судимість було знято у непередбачений законом порядок, тобто незаконно, то ми маємо всі підстави говорити про те, що Янукович має бути знятий зі списку Партії регіонів", - наголосив Зварич.

За його словами, в результаті "ми матимемо можливість довідатись про те, хто є справжній лідер цієї партії – це є пан Ахметов".

"Таким чином, ця інформація стане відома на всю Україну", - заявив Зварич, слова якого наводить сайт "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування