Єхануров блефував з росіянами?

П'ятниця, 10 лютого 2006, 12:49

Голова секретаріату президента Олег Рибачук заявив, що Україна мала невеликі шанси виграти судовий процес у Стокгольмському суді щодо газового конфлікту між Росією та Україною.

"Було підписано одну угоду й додатки. Вони, можливо, зараз підписуються і будуть підписані завтра. Тобто це процес", - сказав Рибачук в п’ятницю на прес-конференції.

"Щодо того, що відбулося у газових стосунках України з Росією: була досягнута основна угода. Без цієї угоди Україна б не мала газових поставок. І ми мали б дуже незначні шанси виграти справу у Стокгольмі", - заявив він.

Він зазначив, що, як говорять експерти, з кожним роком міжурядова угода, яка була підписана між Україною та Росією, вихолоджувалась. "Кожен рік приходить зима, знову переговори з газових питань, бо кожен рік мав підписуватись такий протокол, який би на рік регулював" стосунки у цій сфері, пояснив Рибачук.

"До підписання цього протоколу забиралися тихенько із міждержавної угоди певні статті, які послаблювали позицію України", - додав Рибачук.

У відповідь на закиди президента Росії Володимира Путіна про те, що в "РосУкрЕнерго" є українська частка, Рибачук заявив, що серед засновників цієї кампанії немає представників української влади.

"Тут йде просто гра словами. Українська влада говорить, що серед засновників "РосУкрЕнерго" ви не знайдете представників української влади. Ми не говоримо про громадянство. Ми говоримо про представників нинішньої української влади", - підкреслив він.

"Далі питання до таких структур як СБУ, ФСБ, Інтерпол, FATF, бо в банківських справах анонімності не існує. Я володію інформацією про те, що в гостях у штаб-квартирі "РосУкрЕнерго" були представники і швейцарських наглядових органів влади", - зазначив Рибачук.

"Цією структурою стурбовані і зацікавлені представники Європи, США і міжнародних організацій, які мають право і можливість ознайомитись з прізвищами бенефіціантів. Тому, якщо Україна говорить, що там немає представників української влади, то там їх таки немає", - додав Рибачук.

Він також підкреслив, що якщо кажуть, що в РосУкрЕнерго є українці, то існує "принципова різниця – українці або громадяни України і представники нинішньої влади".

Політик також розповів, що під час переговорів з Путіним, Ющенко просив його посприяти тому, щоб в "РосУкрЕнерго" хоча б 25% цієї компанії були у власності "Нафтогазу".

Напередодні нового року в розпал газового конфлікту прем’єр Юрій Єхануров заявляв, що в разі перегляду контракту про постачання та транзит газу між "Газпромом" та "Нафтогазом", Україна може звернутися в Стокгольмський арбітражний суд.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...