Луценко знайшов у списках 10 судимих і 2 "білоконика"

Середа, 15 лютого 2006, 09:21

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що серед перевірених МВС кандидатів у депутати є 10 осіб, судимість яких не погашено.

Про це він заявив 14 лютого у прямому нічному ефірі телеканалу “1+1”, повідомляє УНІАН.

“Сьогодні офіційно була надіслана до Центральної виборчої комісії інформація про те, що у списках більшості політичних сил знаходяться особи, які не мають на те права”, - сказав Луценко.

Він зазначив, що, за наявною у МВС інформацією, це 10 осіб, судимість яких не погашено.

Зокрема, ці особи є кандидатами в депутати від блоку “Не так!” (одна особа), Блоку Наталії Вітренко “Народна опозиція” (одна особа), Блоку Лазаренка (одна особа), Блоку “Держава-Трудовий Союз” (одна особа), виборчого блоку “ЗА СОЮЗ” (одна особа), Блоку Народно-демократичних партій (одна особа), Всеукраїнської партії “Нова сила” (одна особа), Всеукраїнського об’єднання “Свобода” (одна особа), Блоку Юрія Кармазіна (одна особа).

Крім того, як зазначив Луценко, серед перевірених осіб – кандидатів у депутати різних рівнів є 11 осіб, “які перебувають в розшуку, серед них два відомих “білоконика” (йдеться про колишніх співробітників МВС Олега Сало та Юрія Варцабу), які підозрюються в тяжких злочинах, у тому числі економічного характеру”.

Особи, що знаходяться в розшуку, перебувають, зокрема, у списках Партії регіонів, блоку “Не ТАК”, блоку Наталії Вітренко, Партії екологічного порятунку “ЕКО+25%”, Всеукраїнської партії “Нова сила”.

“Ще 15 осіб, - додав Луценко, отримали офіційне рішення і є звинувачуваними у справах міліції, 22 –у справах прокуратури та 41 особа знаходяться на стадії звинувачення в судовому розгляді ”.

За словами міністра, згадані ним 10 осіб, які мають непогашені судимості, “автоматично” не мають права бути присутніми у списках партій та балотуватися у депутати.

Водночас він не виключає, що осіб, які колись мали проблеми із законом і зараз опинилися в партійних списках, може бути на порядок більше. У зв’язку з цим, зазначив міністр, МВС після перевірки біографій 7687 кандидатів у депутати Верховної Ради приступає до перевірки кандидатів у депутати місцевих рівнів.

Як зазначив Луценко, на сьогодні лише чинних депутатів місцевих рівнів налічується близько 250 тисяч.

“Якщо балотується разів у десять більше, то просто колосальна робота, але ми нею будемо займатися в міру своїх можливостей”, - сказав Луценко, маючи на увазі, що МВС докладе максимум зусиль і зробить усе залежне від відомства для того, щоб звести нанівець можливість потрапляння осіб із сумнівним минулим як у народні депутати, так і в депутати місцевих рад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...