Литвин теж вирішив попіаритись на зарплатах

Середа, 15 лютого 2006, 12:35

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин доручив підготувати законодавчу пропозицію, відповідно до якої підвищення зарплат вищим посадовим особам буде прямо пов'язане з підвищеннями зарплат усім категоріям бюджетників.

Про це Литвин сказав у середу в селищі Попільня під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування і громадськістю району, у ході робочої поїздки в Житомирську область.

"Я доручив підготувати рішення, відповідно до якого підвищення зарплат вищим посадовим особам було б прямо пов'язано з підвищенням зарплат усім категоріям бюджетників", - сказав Литвин.

"Тоді, коли хотітимуть підвищити собі зарплату, думатимуть про те, що необхідно буде підвищувати зарплату всім категоріям", - додав він.

У ході свого виступу спікер також підкреслив, що виходить з того, що необхідно подбати не тільки про підвищення пенсії, але і про підвищення зарплати. Він підкреслив, що Україні необхідно мати "дорогу робочу силу".

Литвин висловив думку про те, що необхідно думати про введення погодинної заробітної плати не менше 10 грн. за годину. "Це вирішить проблему надходжень у Пенсійний фонд", - вважає Литвин.

Спікер також додав, що має бути попит на дорогу робочу силу. Литвин також висловив думку, що в Україні "є всі підстави" для підвищення зарплати протягом трьох років до рівня 80% від середньої зарплати по промисловості.

Крім того, говорячи про процес приватизації в Україні, Литвин сказав: "У відношенні приватизації - те, що не було в нас чесної приватизації, це однозначно".

"Позиція моя чітка й однозначна: стратегічно важливі підприємства мають бути у власності держави", - сказав Литвин, підкресливши, що це стосується і ВАТ "Укртелеком".

За словами Литвина, такі стратегічно важливі підприємства мають працювати винятково на державу. Спікер також висловив думку про те, що "необхідно розібратися" із процесами приватизації та приватизації ряду підприємств в Україні.

У той же час Литвин підкреслив, що він не є прихильником повернення цих підприємств назад у державну власність.

На думку Литвина, необхідно переглянути результати цієї приватизації і, у разі потреби, власники таких об'єктів повинні заплатити необхідну суму в державний бюджет.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування