Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НТН і канал Ахметова назвали рупором для піару Януковича

Середа, 15 лютого 2006, 14:29

Українські телеканали визначилися зі своїми політичними симпатіями й антипатіями.

Про це свідчать результати моніторингу телепрограм новин на провідних телеканалах протягом 6-12 лютого 2006 року, проведеного Комітетом "Рівність можливостей" і асоціації "Спільний простір" за підтримки Національного Демократичного Інституту.

Як повідомив голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев, найбільш заангажованими каналами стали "НТН" і ТРК "Україна", які відверто симпатизують Партії регіонів.

Телеканали "5-й канал", "Тоніс" і Перший національний, за його словами, висвітлювали новини досить збалансовано, "демонструючи схильність не стільки до блоку "Наша Україна", скільки до влади".

Також, відносно збалансованими, на думку експертів, виглядали новини на телеканалах ICTV, СТБ, "1+1", "Новий канал" і "Інтер", хоча були відзначені деякі симпатії: ICTV - до НСНУ, "Інтера" - до блоку "Не так!" і Партії регіонів, "1+1" - до Блоку Юлії Тимошенко.

Чекмишев зазначив, що на цьому тижні в українських новинах частіше стали з'являтися посадові особи, які пропагували свої партії і блоки через свою діяльність, а представники опозиції частіше критикували своїх політичних опонентів через критику конкретних осіб.

Крім того, Чекмишев заявив, що російські телеканали, які транслюються в Україні і підлягають моніторингу, у своїх новинах про Україну постійно "піарять" Партію регіонів.

"Російські телеканали існують винятково заради піару Януковича", - сказав він.

Чекмишев зазначив, що при моніторингу аналізуються тільки новини, які належать до лідерів парламентських перегонів. "Ми моніторимо тільки ті сили, які однозначно проходять у парламент", - сказав він.

Чекмишев також представив результати моніторингу української преси, який на цьому тижні проводився вперше.

Так, за його словами більшість друкованих видань також досить чітко демонструють свої політичні вподобання.

Найбільш об'єктивною Чекмишев назвав газету "Дзеркало тижня", хоча відзначив, що і її редакційну політику не можна назвати збалансованою, а найбільш заангажованими - газети "Україна молода" (щодо НСНУ), "Сільські вісті" (Соцпартія) і "Голос України" (Народний блок Литвина).

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...