Ющенко готує росіян до випровадження

Середа, 15 лютого 2006, 17:32

Президент Віктор Ющенко вважає не своєчасними розмови про можливе продовження перебування баз Чорноморського флоту Росії на території України.

Про це він сказав на прес-конференції в Дніпропетровську в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На мій погляд, це передчасна дискусія, яка може тільки ускладнити проходження цього процесу, як у суспільстві, так і в політичних колах" - підкреслив Ющенко.

Він нагадав, що 14 лютого почала свою роботу російсько-українська підкомісія з питань перебування ЧФ-РФ у Криму.

За його словами, "знаковим результатом переговорів було створення двосторонньої комісії з інвентаризації земель та інших інфраструктур Чорноморського флоту".

За словами Ющенка, це непрості політичні переговори і вони не ставлять задачу зробити ревізію великої угоди.

Український президент зазначив, що ключовим аспектом даних переговорів є пошук механізму виконання цієї угоди.

Водночас, за словами президента, велика частина механізму не була виписана українською стороною, і сьогодні існують питання, що і будуть вирішені в ході переговорів.

Ющенко оптимістично оцінив результати минулої зустрічі. Він пообіцяв, що вже через кілька днів проведе першу нараду, на якій будуть оголошені перші результати досягнутих домовленостей.

***

Ющенко також заявив, що Кривій Ріг зможе одержати 240 млн. грн. або 1% від продажу комбінату "Криворіжсталь" тільки після внесення змін у бюджет на 2005 рік.

"Ця перспектива може з'явитися тільки тоді, коли будуть внесені зміни в бюджет", - сказав він.

Як відомо, голова Дніпропетровської обладміністрації Надія Дєєва надіслала листа міністру фінансів Віктору Пинзенику з вимогою перерахувати в бюджет області, передбачений законом 1% суми, вирученої від продажу "Криворіжсталі", для вирішення екологічних проблем регіону.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування