Росіяни так і не придумали, як поділити з Україною моря

Середа, 15 лютого 2006, 19:34

Позиції України і Росії на переговорах про делімітацію Керченської протоки залишаються незмінними.

"Що стосується Керченської протоки, позиції наших сторін залишилися практично незмінними", - сказав тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації Леонід Осаволюк.

Після засідання експертних груп з делімітації кордонів в Азовському та Чорному морів, Керченської протоки та демаркації сухопутної ділянки українсько-російського кордону він зазначив, що в ході засідання російська сторона мала внести свої пропозиції щодо проекту проходження лінії державного кордону в Азовському морі.

Проте, за його словами, такі пропозиції не були надані. Він повідомив, що найближчим часом російська сторона обіцяла представити свої пропозиції, пердає УНІАН.

Осаволюк нагадав, що українська делегація ще півтора роки тому передала свій проект договору про лінію державного кордону в Азовському морі, в якому були зазначені координати лінії державного кордону.

За його словами, в ході попередніх раундів переговорів російська сторона лише обговорювала українські пропозиції, але на останньому раунді переговорів в грудні було домовлено, що в ході сьогоднішнього засіданні експертних груп делегація Росії представить своє бачення лінії держкордону з зазначенням координат.

Осаволюк нагадав, що Україна наполягає на визнанні державним кордоном в Керченській протоці кордону, який існував за часів Радянського Союзу.

"Російська сторона поки що не готова визнати той міжреспубліканський кордон державним кордоном між нашими двома незалежними державами", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, Осаволюк зазначив, що затягування переговорів не пов’язано з майбутніми парламентськими виборами в Україні та проблемами Чорноморського флоту Росії.

Він також зауважив, що переговори з делімітації Азовського моря та Керченської протоки проходять складно і тривають вже майже 10 років.

Осаволюк також повідомив, що питання про розмежування кордну у Чорному морі сторони домовились обговорити в ході наступного раунду переговорів в першій половині березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування