У відповідь на привітання Ющенка Турменбаші згадав про борги

Субота, 18 лютого 2006, 10:00

Президент Туркменії Сапармурат Ніязов закликає Україну розрахуватися за поставлений раніше туркменський природний газ.

Про це він сказав у п'ятницю в Ашхабаді під час зустрічі з міністром палива й енергетики України Іваном Плачковим і головою правління НАК "Нафтогаз України" Олексієм Івченком.

Українські представники передали туркменському лідерові письмове послання президента України Віктора Ющенка, який поздоровив Ніязова з днем народження і Днем Державного прапора, що відзначається 19 лютого.

За інформацією прес-служби глави Туркменії, у рамках зустрічі були обговорені питання, що стосуються виконання взятих Україною зобов'язань по взаєморозрахунках за поставлений раніше туркменський природний газ.

Підкреслюючи важливість виконання взаємних зобов'язань як фактор успішної реалізації конструктивного партнерства, Ніязов звернув увагу членів української делегації на необхідність погашення існуючої заборгованості.

Як заявив президент Туркменії, спочатку треба розрахуватися по існуючих боргах, і тільки потім рухатися далі, вирішувати нові задачі співробітництва.

Ніязов доручив керівникам нафтогазового комплексу Туркменістану провести разом з українськими партнерами звірення взаєморозрахунків.

Українські гості висловили главі Туркменістану глибоку вдячність за можливість в особистій бесіді обговорити найбільш актуальні питання туркмено-українського партнерства в газовій сфері.

Туркменістан.Ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News