Жванія побачив змову Тимошенко з Януковичем, Медведчуком і Лондоном

Субота, 18 лютого 2006, 12:04

Екс-міністр надзвичайних ситуацій, член "Нашої України" Давид Жванія вважає, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко виконує "російський сценарій" разом з "Регіонами України" та блоком "Не так".

Про це він сказав в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу, коментуючи домовленості в газовій сфері між Україною та Росією.

За словами Жванії, Росія лише імітувала переговори з Україною в газовій сфері, ведучи інформаційну війну на своєму телебаченні і "забезпечуючи в Україні поле для Тимошенко й Януковича, які розповідали про те, що Кабмін і Ющенко неефективні".

На думку політика, Тимошенко "відпрацювала свою домовленість у тому великому піар-сценарії".

На аргумент журналіста, що на адресу Росії Тимошенко говорила багато критики, Жванія відповів, що "це передбачено сценарієм".

"Дивіться: вона поступилася "Регіонам", оскільки в Донецьку Юлії Володимирівни немає й у Луганську теж. Вона відбирає голоси "Нашої України" на заході країни, де поводиться дуже активно. Скільки вона наговорила проти Росії, стільки ж вона наговорила проти президента і своїх же колишніх колег", - пояснив він.

"Тому це все єдиний проект Тимошенко і "Регіонів" разом із білбордами "Не Так!". Їх і розділити ж неможливо. Це єдиний штаб", - вважає Жванія.

На питання, чи є в цього штабу адреса, політик сказав: "Є. У Лондоні. Рідше в Москві. Парадоксальність ситуації в тім, що тепер не їх зацікавлюють, а вони вибудовують схеми і пропонують їх Кремлю".

"Якщо коротко, то схема така: пробратися у ВР, у місцеві ради... все відбувається на Сході України й у Криму. Подивіться, хто туди рвонув на вибори, на їхні ресурси... Там у них адмінресурс, там усе схоплено. Попутно влаштовуються кілька криз за типом газової, м’ясо-молочної, ЧФ, маяки тощо", - сказав Жванія.

"Росія допомагає цим професіоналам розв’язати або обіцяє розв’язати проблеми, як із м’ясо-молочною кризою, вони нібито усувають конфлікти... Адмінреформа і її недосконалість цілком можуть дозволити цим силам зрештою відчикрижити або шантажувати цим Схід України і Крим", - вважає він.

"Країна реально розколюється — такі сценарії вже відпрацьовували на пострадянському просторі... але цей крутіший і просунутіший. У Росії широкий вибір інструментарію — Іран, Близький Схід, Європа... і Україна теж", - зазначив Жванія.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...