Литвин не знає 50 розумних депутатів і сказав тещі не платити за комунальні послуги

Субота, 18 лютого 2006, 13:23

Спікер Володимир Литвин вважає, що якби сьогодні всі члени уряду подали у відставку, то "країна не помітила б цього".

Про це він заявив, відповідаючи в суботу на питання жителів міста Вільнянськ у ході свого візиту до Запорізької області.

"Я не бачив таких людей, які б добровільно кидали портфелі, але якби кинули, то країна цього не помітила б", - підкреслив Литвин.

При цьому спікер звернув увагу на той факт, що сьогодні всі члени уряду, за невеликим винятком, беруть участь у виборах усіх рівнів і використовують можливість, щоб проводити виборчу кампанію.

Відповідаючи на питання про те, є чи сьогодні в Україні уряд, Литвин відзначив, що "уряд є, він легітимний, але він сьогодні працює в зниженому статусі, оскільки виконує обов'язки".

У той же час, відповідаючи на питання, навіщо в парламенті 450 народних депутатів і краще б було 50, але розумних, спікер ВР пожартував: "А де їх узяти?".

При цьому він підкреслив, що це країна визначає, скільки їй потрібно депутатів. "Питання не в кількості, а у віддачі і якості роботи і якщо з цього починати, тобто багато питань", - відзначив він.

Литвин також повідомив, що виступав проти рішення щодо погашення заборгованості по квартплаті за рахунок знецінених внесків в Ощадбанку СРСР.

Литвин вважає, що перед тим, як приймати Закон, що передбачає можливість погашення заборгованості по квартплаті за рахунок заощаджень, необхідно було би людям, що мають таку заборгованість, надати право протягом півроку не платити за комунальні послуги.

За словами Литвина, "вийшло так, що той, хто не платив, але міг платити - одержав пільгу, а ті, хто не мали досить коштів - відносили останнє за комунальні послуги".

Литвин повідомив, що зараз багато людей приносять свої ощадкнижки і говорять, що більше не будуть платити за комунальні послуги. При цьому він заявив, що підтримує таких людей.

"Я вам нічого конкретно не можуть радити, але своїй тещі сказав: півроку не платити за комунальні послуги", - додав Литвин.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування