Єханурова посварили за ЖЕКи

Вівторок, 21 лютого 2006, 10:51

Верховна Рада визнала незадовільним виконання урядом законодавства з питань житлово-комунального господарства.

За відповідну постанову у вівторок проголосували 268 народних депутатів, повідомляє Ліга.

Парламент також поклав відповідальність на уряд і на органи місцевого самоврядування за неготовність до роботи в осінньо-зимовий період 2005-2006 р. об'єктів ЖКГ, що призвело до катастрофічних наслідків техногенних аварій у місті Алчевськ та інших населених пунктах.

У постанові уряду рекомендується передбачити на поточний рік 100 млн. грн. для проведення невідкладних робіт з відновлення систем життєзабезпечення ЖКГ за рахунок резервного фонду Державного бюджету.

Також уряду рекомендовано забезпечувати в повному обсязі фінансування за рахунок Держбюджету програми, спрямованої на реформування ЖКГ.

Зокрема, у Держбюджеті на наступні три роки уряду рекомендовано передбачити компенсацію витрат на технічне переоснащення і реконструкцію ЖКГ у сумі 1,3 млрд. грн.

Постановою також дані відповідні рекомендації органам місцевого самоврядування: протягом тижня створити на місцях спеціальні комісії з перевірки придатності до безаварійної експлуатації мереж та об'єктів ЖКГ комунальної форми власності.

Крім того, даною постановою Кабміну рекомендовано щорічно не пізніше 1 липня надавати Раді звіт про готовність об'єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування