Ветеринари, яких нацькував Янукович, їдуть в Україну на експертизу

Вівторок, 21 лютого 2006, 17:57

Три групи фахівців Россельхозспостереження відправляються 21 лютого в Україну для роботи на трьох напрямках.

Перший напрямок - у відповідності зі стандартами Міжнародного эпізоотичного бюро - аудит ветеринарної служби України, оцінка роботи ветеринарної служби, де буде аналізуватися законодавство, практика застосування, система роботи ветеринарної служби України.

Друга група буде займатися безпосередньо перевіркою роботи прикордонветслужби.

Тобто перевіркою роботи, пов'язаною з перевезенням, аналізом роботи ветеринарної служби України в пунктах пропуску через кордон, портах, системи роботи з імпортом і експортом продукції.

Третя група займатиметься аналізом списку, що надала українська сторона по підприємствах - виробниках молочної продукції для здійснення їхнього аудиту по видачі дозволу на експорт у Росію, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на міністерство сільського господарства Росії.

Усі три групи почнуть працювати одночасно - у середу, 22 лютого 2006 року. Кожна група буде працювати по своїй програмі. Підсумки роботи будуть підводитися по поверненню груп у Москву.

Це рішення прийняте після переговорів Олексія Гордєєва з депутатами українського парламенту від партії "Регіони України", яку очолює Віктор Янукович. Ця зустріч відбулася на прохання керівництва партії "Єдина Росія" 14 лютого 2006 року.

Росія ввела заборону на імпорт тваринницької продукції з України з 20 січня 2006.

Вони мотивували це численними порушеннями російського ветеринарного законодавства при ввозі тваринницьких вантажів з України і при відсутності з боку ветслужби України діючого контролю за надходженням, переміщенням і переробкою небезпечної у ветеринарному відношенні м'ясної сировини.

На думку російських експертів, це становить реальну загрозу занесення на територію Росії заразних хвороб тварин і ввозу недоброякісної продукції, небезпечної для здоров'я людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News