Давидович не зрозумів, чим керувався Луценко у своєму "чорному списку"

Вівторок, 21 лютого 2006, 20:09

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович заявляє, що кандидата в депутати від БЮТ Андрія Шкіля немає серед 10 кандидатів із списку МВС, що мають непогашену судимість.

"Я не хочу втручатися в політику, але в списку Шкіля немає. Я не знаю, чим керувався Луценко, коли це говорив", - сказав Давидович у вівторок журналістам після завершення засідання ЦВК.

Він також нагадав, що раніше комісія відмінила реєстрацію шести з 10 кандидатів у депутати, що мають, за інформацією МВС, судимість за умисний злочин, не зняту і не погашену в установленому порядку, на підставі їх власних заяв про відкликання своєї згоди балотуватися в депутати.

"Я не виключаю, що і решта 4 кандидатів також направлять відповідні заяви в ЦВК", - припустив Давидович, слова якого наводить УНІАН.

Раніше у вівторок керівник Центрального штабу БЮТ Олександр Турчинов заявив, що дані які містяться в листі МВС в ЦВК щодо БЮТ, "не відповідають дійсності, є брехливими і провокаційними".

Зокрема, щодо депутата Шкіля, чиє прізвище фігурує в листі МВС, Турчинов підкреслив що він потрапив під політичні і кримінальні переслідування за часів президентства Леоніда Кучми під час акції "Україна без Кучми".

Разом з тим Луценко порадив Шкілю не ображатися на нього, а подати позов до Печерського суду Києва з клопотанням про зняття з нього обвинувачень в кримінальній справі про події 9 березня 2001 року.

Луценко підкреслив, що в списку БЮТ дійсно немає осуджених осіб, термін судимості яких не закінчився. Він зазначив, що 10 осіб, про яких він говорив, знаходяться в списках інших політичних сил.

Проте, за його словами, в списку БЮТ є декілька осіб, яким пред'явлені обвинувачення органами прокуратури. Серед них є люди, які обвинувачуються в шахрайстві, службових злочинах, в розкраданні в особливо великих розмірах.

Є там одна справа, зазначив він, пов’язана з подіями 9 березня, "які називають політичним". Він підкреслив, що ні нинішнє, ні колишнє керівництво СБУ і Генпрокуратури не закрили цієї справи, тому фактично Шкілю пред'явлено обвинувачення як фігуранту цієї справи.

"Щоб ніхто не сумнівався в об'єктивності інформації МВС, там (у списках, оприлюднених МВС) прізвище Шкіля також є", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...