Якщо переможе Янукович, Ющенко піде в опозицію?

П'ятниця, 3 лютого 2006, 09:33

Голова виконкому Блоку "Наша Україна" Микола Катеринчук вважає, що у випадку перемоги на виборах недемократичних сил президент Віктор Ющенко і його партія можуть піти в опозицію.

"В опозицію підуть і президент, і його партія. Для західних країн це нормальна ситуація, так було в Польщі", - сказав Катеринчук в інтерв'ю газеті "Время новостей".

Він також припустив, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко може створити коаліцію в новому парламенті з Партією Регіонів.

"Якщо її (Тимошенко) будуть і далі виштовхувати з "помаранчевого" табору, а в стані "синіх" їй запропонують посаду прем'єра, Тимошенко навряд чи зможе відмовитися", - сказав Катеринчук.

Однак, за його словами, союз Тимошенко і Януковича не буде довговічним "у силу величезних політичних суперечностей".

"Але це найдраматичніший сценарій - демократичні сили залишаться в меншості, повернеться стара кучмівська команда. Це буде "термідор"", - додав член "Нашої України".

Катеринчук також сказав, що у випадку перемоги партій, "за якими стоїть оточення Кучми, замість демократичної України на карті світу може з'явитися українська олігархічна республіка, щось типу Колумбії".

Говорячи про створення коаліції демократичних сил до виборів, Катеринчук відзначив, що це єдиний шлях створення ефективної більшості в майбутньому парламенті.

"Якщо ж "помаранчеві" залишаться розділеними, я не впевнений, що "Наша Україна" зможе створити хоча б хитку більшість", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News