Страховик Пінчука сховався в офшорах

П'ятниця, 3 лютого 2006, 11:50

Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" у четвер офіційно оголосила, що 45% акцій компанії продані офшорним компаніям Colorano Trading Ltd. і Saleta Ltd.

Про це пише газета "Дело".

Компанії нібито належать "казахстанським інвесторам", і обидві зареєстровані на Кіпрі.

"Продавцем акцій виступили структури Віктора Пінчука, якому після серії додаткових емісій вдалося розмити частку держави й одержати над "Орантою" повний контроль", - пише "Дело".

Великими акціонерами компанії до її продажу були підприємства з іноземними інвестиціями: "Сонекс Індастріз" (Київ), ВАТ "Нижньодніпровський трубний завод", АКБ "Укрсоцбанк", компанія HighmountHoldings. V.

З 17 січня по 3 лютого відбувалося розміщення акцій додаткової емісії "Оранти" в обсязі 35,018 млн. грн., після чогой була укладена угода з продажу акцій офшорам.

"Віктор Пінчук залишив собі лише 14,4% СК. Блокуючий пакет (25% плюс одна акція) залишається у власності держави", - пише газета.

"Хоча деякі спостерігачі припускають, що Пінчук продав акції сам собі, голова правління "Оранти" Олег Спілка запевняє, що компанії, які купили 45% акцій СК, "ніяк не пов'язані з групою "Інтерпайп". Також він говорить, що нові акціонери "Оранти" не пов'язані з банком "Тураналем", - відзначає "Дело".

Олег Спілка відмовився назвати ціну продажу, посилаючись на комерційну таємницю. Нові акціонери мають намір вкласти в розвиток "Оранти" $70 млн. у найближчі два роки.

Як відомо, ФДМ вважає додаткові емісії, проведені на підприємстві, незаконними, і тому подав позов з метою повернути у держвласність 50% акцій "Оранти".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування