Ющенко сподівається, що "РосУкрЕнерго" ціну не підніме

П'ятниця, 3 лютого 2006, 13:06

Президент Віктор Ющенко сподівається, що міжурядова угода між Росією та Україною зможе врегулювати питання стабільної ціни на газ щонайменше на 5 років.

Про це в п’ятницю повідомив заступник голови секретаріату президента Анатолій Матвієнко.

"Президент чудово розуміє, що в цій ситуації варто шукати компроміс. Президент великою мірою покладає серйозні надії на угоду міждержавну, міжурядову, над якою сьогодні працює уряд Єханурова", - сказав Матвієнко.

За його словами, цей документ "зможе врегулювати проблему щодо туркменського газу, щодо прив’язки проблеми транзитної ціни газу й стабільної ціни, принаймні на 5 років, які закладені в цій угоді".

Він також зазначив, що, на жаль, Україна має погоджуватись із тим, "що за наполяганням російської сторони є комерційна структура".

"І ця позиція однозначно не наша, а пропозиція російської сторони. І коли ми кажемо про крок на зустріч один одному, йде мова про те, що ми мусили з цією пропозицією погодитись", - сказав Матвієнко.

В той же час Матвієнко зазначив, що підписавши угоду про створення спільного підприємства між "РосУкрЕнерго" та Нафтогазом на 5 років, "Україна не програла".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування