Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найбільше грошей цього року США дадуть Україні

Вівторок, 7 лютого 2006, 17:48

Проект федерального бюджету США на 2007 рік передбачає скорочення американської допомоги всім країнам колишнього СРСР за винятком України і Киргизії, допомога яким буде збільшена.

Напередодні Джордж Буш спрямував проект бюджету в конгрес США, повідомляють РИА Новости.

За даними держдепартаменту США, що оприлюднив уривки з проекту бюджету, якщо в поточному році загальний обсяг допомоги за статтею "сприяння незалежним державам колишнього СРСР" очікується на рівні $508,8 мільйонів, то на 2007 рік Буш заклав тільки $441 мільйон.

При цьому найбільший обсяг допомоги передбачено для України - $85 мільйонів (83,1 у 2006 році), друге місце після якої поділяють Грузія ($58 мільйонів) і Росія ($58 мільйонів). На третьому місці - Вірменія ($50 мільйонів).

Якщо в поточному році допомога США Киргизії складе $24,7 мільйонів, то в 2007 році обсяг цієї допомоги зросте до $32 мільйонів.

У бюджетному запиті президента пропонується також виділити в наступному році для Азербайджану - $28 мільйонів, Таджикистану - $22 мільйона, Казахстану - $19 мільйонів, Молдавії - $16 мільйонів, Узбекистану - $15 мільйонів, Білорусії - $10 мільйонів і Туркменії - $5 мільйонів.

Фінансування за статтею "сприяння незалежним державам колишнього СРСР" зазвичай передбачається для програм з підтримки демократичних і ринкових реформ, а також підтримки громадянського суспільства і його інститутів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування