Давидович не обіцяє, що не буде "транзитного сервера"-2

Субота, 11 березня 2006, 10:53

Обладнання для захисту сервера ЦВК від несанкціонованого доступу під час виборів обійшлося Центрвиборчкому в 468 тис. гривень.

"Тендер було проведено. Його виграла фірма, котра запропонувала обладнання вартістю 468 тис. гривень", - заявив голова ЦВК Ярослав Давидович в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

Він зазначив, що обладнання пройшло необхідну сертифікацію в Службі безпеки. "За цю ділянку роботи я спокійний", - сказав Давидович.

"Звісно, стовідсоткової гарантії від імовірних спроб несанкціонованого втручання ззовні в роботу сервера я вам дати не можу. Гадаю, від цього не застраховані в жодній країні", - зазначив разом з тим голова ЦВК.

Коментуючи "чорний список" з десяти кандидатів у депутати, що мають непогашену судимість, поданий до ЦВК міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, Давидович повідомив, що вісім з них добровільно відмовилися від участі у виборах.

"Вісім із них, не чекаючи нашого рішення, добровільно написали заяви про відмову балотуватися. Залишилися двоє. Щодо одного з них уже зібрано всі матеріали, і рішення про зняття його з реєстрації прийматиметься Центрвиборчкомом найближчим часом. Стосовно другого ми ще збираємо інформацію", - сказав Давидович.

"А щодо тих кандидатів, проти котрих порушено кримінальні справи, — це не наші проблеми. У нас є інформація про те, що дехто з кандидатів понад півроку знаходиться за межами України, перебуваючи в міжнародному розшуку. Ми нині вивчаємо це питання. Хоча компетенцію ЦВК у таких питаннях законом не обумовлено", - додав він.

Давидович також повідомив, що за проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО та ЄЕП, ініційованого блоком "Не так!" уже зібрано 4 млн. 666 тис. підписів.

Він зазначив, що ці дані відомі ЦВК на підставі актів, оскільки самі підписні аркуші знаходяться на місцях, у районних і міських радах.

"Члени Центрвиборчкому вирушають майже в усі регіони країни, аби в ці суботу-неділю перевіряти достовірність підписів і дотримання законності під час їхнього збирання. Потім буде ще один виїзд на місця", - сказав Давидович.

За його словам, на перевірку цих відомостей у ЦВК є місяць, після чого буде складено протокол з висновками з цього питання, а потім рішення комісії буде передано президенту.

"Президент також має право організувати перевірку підписів. Коли в нього є підстави, він має право звертатися до Конституційного суду з приводу законності питань, що виносяться на референдум", - зазначив Давидович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування