Україна поговорила про Придністров'я, як глухий з німим

Субота, 11 березня 2006, 15:11

Дії української сторони по врегулюванню конфлікту на українсько-молдавській ділянці кордону не влаштовує нинішню придністровську владу.

Про це заявив спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Дмитро Ткач у ході прес-конференції в аеропорту "Бориспіль".

"Щоб ми не зробили, це не влаштовує Тирасполь, сьогоднішню владу", - сказав він. За словами Ткача, нинішню придністровську владу влаштовує та ситуація, що існувала до введення нових правил на кордоні. "Що хотіли – те й робили", - підкреслив він.

Ткач також висловив думку про те, що Україна не піде на те, щоб "на нас тиснули, щоб нам викручували руки, щоб нас змушували потурати цій практично нелегальній торгівлі, яка там була до сьогоднішнього дня".

Ткач повідомив, що він зв'язувався з політичним представником Придністров’я у переговорному процесі з пропозицією зустрітися, однак представник Придністров’я відмовився від такої зустрічі.

За словами Ткача, він заявив, що зустріч можлива після 15 березня, тобто після зустрічі секретарів Рад національної безпеки України і Росії, що відбудеться в Москві.

Крім того, представник України повідомив, що розмовляв про ситуацію з послом з особливих доручень Російської Федерації, який відповідає за всі "заморожені пострадянські конфлікти".

За словами Ткача, позиція посла дуже жорстка. "Це була розмова глухого з німим", - додав він.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк заявив, що саме завдяки зусиллям України в минулому році удалося реанімувати переговорний процес по Придністров’ю.

Міністр нагадав, що на сьогоднішній момент у переговорному процесі беруть участь представники ОБСЄ, а також, завдяки Україні, представники Європейського Союзу і США. На думку Тарасюка, коло учасників переговорів не треба більше розширювати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування