Через кордон з Придністров'ям тепер ходять пішки

Субота, 11 березня 2006, 15:51

Представники громадських організацій Придністров'я продовжують пікетування пунктів пропуску на молдавсько-українському кордоні.

У суботу на пунктах Кучургани і Нові Гояни-Платоново в пікетах беруть участь близько ста людей, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Заступник голови організації "Республіка" Юрій Сухов заявив журналістам, що пікетування буде продовжуватися "до зняття економічної блокади".

"Ми вийшли за велінням серця. Незабаром усі придністровці залишаться без роботи, тому що склади затоварені продукцією, підприємства зупиняються. Ми захищали Придністров'я у 1992 році (під час збройного конфлікту з Молдовою), і захистимо зараз. Ми будемо стояти доти, поки Україна не зніме митні обмеження", - сказав Сухов.

Автотранспортне сполучення між Україною і Молдавією на придністровській ділянці практично паралізовано.

Пасажирський транспорт ледве об'їжджає пікети, виставлені намети, щоб проїхати через кордон. На пунктах пропуску зроблені спеціально обгороджені пішохідні доріжки, по яких люди ходять за кордон пішки і на велосипедах. Десятки вантажівок по обидві сторони кордону стоять в очікуванні розв’язання ситуації.

Усі залізничні перевезення, у тому числі пасажирські, пущені в обхід Придністров'я, через північ Молдови. Потяги, що йшли через Одеську область і Тирасполь на Кишинів, тепер ідуть через Вінницьку область і північ Молдови.

Деякі потяги, у тому числі Кишинів-Одеса і Кишинів-Адлер, зовсім скасовані, тому що вони повинні робити занадто довгий об'їзд.

У суботу начальник Придністровської залізниці Сергій Марцинко спростував заяву міністра транспорту України Віктора Бондаря, який заявив напередодні, що "Придністров'я блокувало залізничне сполучення українських перевізників вантажів і пасажирів", у результаті чого Україна несе збитки більше 1 млн. гривень на добу.

Марцинко назвав твердження українського міністра "безпідставними".

"Незважаючи на блокаду з боку Києва, Тирасполь ніяких відповідних заходів у відношенні залізниці України не вводив. Залізничники України несуть збитки з вини молдавської сторони, що припинила залізничні перевезення на ділянці Кучургани-Бендери", - заявив начальник Придністровської дороги.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив припинення надання консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...