Литвина "оплювала" людина Мороза. Мельниченко спостерігав з ложі

Середа, 15 березня 2006, 10:18

Депутат Соцпартії Микола Рудьковський не вибачився перед спікером Володимиром Литвином за оприлюднення неправдивої інформації щодо причетності Литвина до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Вийшовши до трибуни парламенту у середу, Рудьковський сказав, що є "законослухняною людиною" і виконає рішення суду, проте у своєму виступі він знову звинуватив Литвина.

"Переконаний, Володимир Литвин підлягає кримінальному переслідуванню і зняттю з нього депутатської недоторканності, оскільки всі докази його причетності до злочину містяться в офіційних матеріалах слідчої комісії Верховної Ради", - сказав він.

"Документи свідчать, що як голова Адміністрації президента він спровокував викрадення журналіста, а також протягом усіх 5 років блокував розслідування цього резонансного злочину", - додав депутат.

Рудьковський також звинуватив суддю, яка розглядала справу за позовом Литвина, в упередженості під час винесення вироку.

"Я звертаюся до компетентних органів правопорядку дати професійну кваліфікацію судді Антиповій, яка не взяла до уваги матеріали експертиз, офіційні документи слідчої комісії та матеріали кримінальної справи Генеральної прокуратури, які лежать в основі моєї заяви", - сказав він.

За словами депутата, суддя при винесенні вироку "віддала перевагу догідливості і підігріванню неправедній владі".

"Деякі мої колеги говорили: "Не чіпай Литвина. Гірше буде, навіщо лізти?" Я переконаний, справа Гонгадзе ніколи не стане ні для мене, ні для соціалістів, розмінною політичною монетою", - сказав він.

Водночас після виступу Рудьковського Литвин сказав, що "не можна використовувати трибуну, щоб опльовувати людину, коли є рішення суду".

"Виходить людина, яка починає виконувати таким чином рішення суду. В яку Європу ви йдете? Якщо ви хочете Європу в Україні побудувати... Ви навчіться спочатку себе поважати!", - наголосив Литвин.

Під час виступу Рудьковського у ложі для преси парламенту перебував екс-майор Держохорони Микола Мельниченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування