СБУ і Генпрокуратура перевірять, як Литвин став учасником бойових дій

Середа, 15 березня 2006, 15:18

Депутати просять голову СБУ та генпрокурора перевірити інформацію щодо незаконного отримання низки чергових військових звань головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Про це йдеться у запиті членів Соцпартії Івана Бокого, Олександра Малиновського та члена БЮТ Григорія Омельченка на ім’я Ігоря Дріжчаного та Олександра Медведька.

За словами депутатів, відповідно до отриманої ними інформації, Литвин "дуже дивно" отримував чергові військові звання та статус учасника бойових дій.

"Нині маючи звання полковника запасу СБУ Литвин жодного дня не служив у збройних силах. Більше того, у 1995 році під час перебування на посаді помічника президента йому було присвоєно позачергове військове звання “майор запасу”, минаюче чергове звання “капітан”, - сказано у запиті.

Депутати зазначають, що у Радянському Союзі "відомий подібний випадок стався з Юрієм Гагаріним після першого польоту в космос".

"Ще більше питань у компетентних органів має викликати отримання Литвином статусу учасника бойових дій", - зазначають депутати.

За їхніми словами, вже займаючи посаду голови Адміністрації президента він "усього один день у січні 2001 року забезпечував бойову діяльність Українського контингенту Миротворчих сил ООН у складі Перехідної Адміністрації ООН у Східній Славонії".

Депутати просять СБУ та Генпрокуратуру "ретельно перевірити" обґрунтованість присвоєння Литвину позачергового та чергових військових звань, а також законність отримання ним статусу учасника бойових дій.

"У разі виявлення порушень законодавства притягнути винних до відповідальності. Особливо прошу визначити наявність фактів використання Литвином свого службового становища", - сказано у запиті.


Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...