Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Борисполі" таки з'явиться термінал від японців

Середа, 15 березня 2006, 18:07

Кабінет міністрів ухвалив рішення забезпечити всі необхідні умови для будівництва до 2008 року в міжнародному аеропорту "Бориспіль" термінала.

Як повідомив міністр транспорту і зв'язку країни Віктор Бондар, термінал буде знаходитися в державній власності і побудований за кошти кредиту уряду Японії.

"Орієнтовно термінал буде побудований і цілком зданий в експлуатацію в 2008 році, як це планувалося. Я особисто візьму це питання під свій контроль", - заявив міністр на прес-конференції в середу в Києві.

Він повідомив, що уряд доручив Держкомітету з земельних ресурсів усім зацікавленим органам виконавчої влади "навести порядок у земельних відносинах і чітко зробити всі, щоб земля, що необхідна для будівництва термінала, належала аеропортові", - сказав Бондар.

Міністр підкреслив, що уряд візьме під свій контроль і що уряд зробить все, щоб зняти які б це ні були правові і судові суперечки щодо земельних ділянок. Також щодо питання статусу планованого термінала.

Він також повідомив, що уряд "чітко висловив позицію" про необхідність сформувати комісію і провести комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності керівництва аеропорту "Бориспіль" за 2004-2005 рік.

"Думаю, за підсумками роботи цієї групи будуть подаватися пропозиції і кадрові й інші. Якщо необхідно буде звернутися до правоохоронних органів, всі документи будуть передані їм", - сказав Бондар.

Він повідомив, що в ході засідання уряду в середу оголосив про те, що ряд документів по господарській діяльності підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", що потрапив в Мінтрансзвязку, були передані в Генеральну прокуратуру і МВС.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день не кінчені судові суперечки аеропорту "Бориспіль" і авіакомпанії "Аеросвіт".

Міністр відзначив, що будівництво термінала компанією "Аеросвіт" на сьогоднішній день припинено, розгляд питання про будівництво термінала компанією "Аеросвіт" на сьогоднішній день припинено і знаходиться на розгляді у відповідній комісії.

Разом з тим Бондар відзначив необхідність ведення будівництва двох терміналів в аеропорту "Бориспіль".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування