Порошенко і далі буде ходити з прокляттям колишнього соратника

Середа, 15 березня 2006, 20:37

Екс-держсекретар Олександр Зінченко заявляє, що не має наміру вибачатися за свої звинувачення, проголошені на прес-конференції восени 2005 року.

"Я не збираюся вибачатися, я доводитиму свою правоту. І у мене дуже багато аргументів", - зазначив Зінченко в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Сама прес-конференція не була ж причиною! Вона була наслідком тих загрозливих процесів, які починалися ще у лютому 2005 року", - зазначив він.

"Неосяжні повноваження секретаря РНБО були визначені 8 лютого. Призначення першого помічника координатором енергетичної політики – у квітні. І все вказувало на те, що треба втручатися і терміново наводити порядок", - пояснив він.

Зінченко також вважає, що суд ухвалив рішення не на його користь через те, що "суддя обирається довічно, що суддя залежний від виконавчої гілки влади".

"Безпосередньо секретар Ради національної безпеки і оборони координував судову гілку влади, а суддя Печерського суду був призначений за рекомендацією РНБО", - пояснив Зінченко.

Раніше восени Зінченко звинуватив екс-секретар РНБО Петра Порошенка, екс-першого помічника президента Олександра Третьякова та лідера фракції "Наша Україна" Миколу Мартиненка в корупції.

У відповідь на це Порошенко, Третьяков і Мартиненко подали на Зінченка до суду та виграли процеси.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування