Луценко даватиме гроші за каруселі

П'ятниця, 17 березня 2006, 11:46


МВС встановило грошові премії тим, хто допоможе виявити фальсифікації та інші правопорушення під час виборчої кампанії.

Для винагороди громадян виділено 300 тисяч гривень, заявив міністр Юрій Луценко у Харкові, повідомляє департамент зв’язків з громадськістю МВС.

Луценко сподівається, що люди допоможуть знайти підпільні друкарні, що виготовляють незаконні агітаційні матеріали або навіть підробляють виборчі бюлетені.

Він пообіцяв, що грошові премії також отримують і ті, хто допоможе відшукати склади "чорного піару" або сприятиме виявленню будь-яких інших фальсифікацій під час виборів.

Луценко також обурився невідповідностями у списках виборів, і сказав, що міліція займеться їх перевіркою.

"Вчора я отримав дані з Луганської області - там в одному з селищ 9 тисяч 855 громадян України не внесли у виборчі списки, хоча органи внутрішніх справ подали їхні прізвища до адміністративної групи, яка формувала списки виборців… Це свідчить про свідому лінію окремих органів місцевого самоврядування на спотворення списків виборців", - заявив Луценко.

Він пообіцяв, що міліція докладе максимум зусиль для забезпечення правопорядку. "Я дав вказівку дуже ретельно перевірити території довкола дільниць, щоб не було "каруселей" і шахрайств з бюлетенями, незаконної агітації та будь-яких інших форм фальсифікацій", - повідомив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування