Янукович хоче поділитися з Росією електроенергією

Неділя, 19 березня 2006, 12:46

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає за необхідне "газову тему винести на міждержавний рівень".

Про це він заявив у суботу в прямому ефірі Севастопольської регіональної державної ТРК.

За його словами, "треба сідати за стіл з Туркменістаном, Росією і чітко визначити правила гри".

Як сказав Янукович, в Росії, зокрема, в партії "Единая Россия", з керівництвом якої він мав зустріч, "розуміють, що така політика відносно України є безперспективною".

За його словами, на сьогодні є багато шляхів виходу із ситуації, що склалася в газовій сфері, але "найбільш реальним для збереження обличчя держави, є проект Єдиного економічного простору. І в його рамках вирішувати питання".

Крім того, вважає він, необхідно "напрацювати енергетичну стратегію з РФ". Зокрема, на думку Януковича, є можливість - з урахуванням різниці в часових поясах - обміну електроенергією в час пік. За словами лідера Партії регіонів, після того, як Україна кілька років тому ввела два нових енергоблоки АЕС, у нас є надлишок електроенергії.

На переконання Януковича, Україні необхідно "відновити з РФ наше співробітництво". Крім того, за його словами, враховуючи, що 60% української продукції виготовляється на експорт, треба розвивати співробітництво з "країнами СНД, азіатськими країнами, бо Європі ми не потрібні".

Янукович також вважає, що місто Севастополь має стати територією пріоритетного розвитку. Він також пообіцяв, що вже на першій сесії Верховної Ради України буде прийнято закон про статус міста Севастополя.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування