Мороз піде в опозицію, якщо "Наша Україна" дружитиме з Януковичем

Середа, 29 березня 2006, 10:29

Один із лідерів Соцпартії Йосип Вінський заявляє, що в разі підписання "Нашою Україною" коаліційної угоди з Партією Регіонів, СПУ піде в опозицію.

"Якщо Наша Україна хоче бути з "Регіонами", то це ж не проблема соціалістів, це проблема "Нашої України". Вони будуть з "Регіонами", тоді ми будемо в опозиції", - сказав Вінський в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

"На політраді Соцпартії відкинуто будь-яку можливість блокування СПУ з "Регіонами". Будь-яку. Ми навіть цього варіанту не розглядали. Варіант перший – коаліція БЮТ, НСНУ, СПУ, варіант другий – опозиція, варіант третій – розпуск парламенту. Інших варіантів ми не розглядали", - додав він.

За його словами, блокування з Януковичем неможливе, бо "Регіони" – це Кучма-3, це прем'єр-міністр Кучми, це людина, яку Кучма на свою заміну надсилав".

"Ніякої "помаранчевої коаліції" не буде. Це принципова позиція нашої партії, думаю, що треба припинити ці розмови. Коаліція буде синьо-жовтою. Тому що до неї увійдуть помаранчеві "Наша Україна", біло-червоні Блок Юлії Тимошенко, і рубінові соціалісти", - сказав Вінський.

Водночас він зазначив, що поки "жодних розмов про конкретний розподіл посад не було".

"Меморандум дає лише загальні механізми здійснення влади в руках, зміст нашої роботи спільної... Конкретні прізвища не називалися, навіть прізвище прем'єр-міністра не називалося під час роботи над цим документом. Правда, той, хто набирає більше, має право вибору", - сказав член СПУ.

"Відповідно до тієї схеми, яка передбачена в Меморандумі, є можливість почергово обирати посади... Жодних персональних, конкретних речей ми не обговорювали. Вони будуть обговорені після того, як буде підписана угода про створення коаліції, як це передбачено Конституцією та регламентом Верховної Ради", - додав він.

Як відомо, раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко також заявляла про можливість піти в опозицію у разі блокування "Нашої України" з Партією регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування