Придністров’я покликало на боротьбу з Україною Че Гевару

Середа, 8 березня 2006, 12:37

Жителі невизнаної Придністровської республіки пікетують основні пункти пропуску на придністровській ділянці молдавсько-українського кордону, протестуючи проти введення нових митних правил з боку України.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", що відвідав у середу пропускний пункт Нові Гояни (у ста кілометрах на схід Кишинева й 60 км північніше Тирасполя), рух через український митний пункт Платоново повністю заблоковано.

Начальник Дубоссарської митниці й підрозділи митного комітету Придністров’я Ігор Мазур заявив "Інтерфаксу", що "робота митниці паралізована".

"Рух повністю припинений. Ми не займаємося своєю роботою, а лише стежимо за порядком, щоб не було небажаних ексцесів. Люди розлючені, можна чекати чого завгодно", - сказав він.

На митному пункті, а також на нейтральній смузі між пунктами Нові Гояни й Платоново розташувалися кілька десятків пікетників, які проводять акцію протесту проти економічної блокади Придністров’я.

В акції беруть участь також Союз захисників Придністров’я, жіночий рух, об'єднання "Республіка", ЛДПР Придністров’я. Особливо виділяється молодіжна організація "Прорив", що протестує з яскраво-жовтими прапорами й портретами Ернесто Че Гевари.

Учасники акції тримають плакати з написами: "Воронін - руки геть від Придністров’я!", "Геть блокаду!", "Ми вистоїмо й не здамося!", "Ющенко, отямся!", "Ющенко - не так!", "Росія, ми з тобою!", "Україна нас зрадила, Росія захистить!".

У той же час, посол з особливих доручень МЗС Росії Валерій Кеняйкін заявив, що від уведення Україною нових митних правил страждають і підприємства невизнаної Придністровської Молдавської республіки (ПМР), і російський бізнес.

"Виробничі підприємства, які працюють за замовленням російського бізнесу, вони практично призупинили свою діяльність", - заявив посол. В інтерв'ю, показаному в середу телекомпанією НТВ він сказав, що "страждає й населення, що проживає в Придністров’ї, і інтереси російського бізнесу".

Тим часом командуючий оперативною групою російських військ у Придністров’ї генерал Борис Сергєєв заявив в інтерв'ю НТВ, що російські військові поки не знають, як введення нових митних правил відіб'ється на їхніх вантажах.

З 3 березня Україна ввела новий порядок проходження вантажів на молдавсько-українському кордоні. З цього дня вантажі, які не мають митного оформлення Молдови, не пропускаються через кордон.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування