Молдова думає, що на Україну образилися штучно

Середа, 8 березня 2006, 13:26

Міністр реінтеграції Молдови Василь Шова вважає, що влада невизнаної Придністровської Молдавської республіки штучно створює кризу навколо нових митних правил, введених Україною з 3 березня.

"Тирасполь штучно нагнітає обстановку навколо ситуації на кордоні", - заявив Шова журналістам у середу.

Він вважає, що "саме на це спрямовано пропагандистський галас, підхоплений російськими ЗМІ, а також заяви тираспольської адміністрації щодо виходу із процесу переговорів у форматі "5 плюс 2" по придністровському врегулюванню".

"Тираспольські лідери не можуть висловлюватися за припинення процесу переговорів, це можливо зробити тільки при загальній згоді посередників і спостерігачів у придністровському конфлікті", - заявив Шова.

Міністр назвав "безпідставними" твердження адміністрації Придністров’я про те, що "введення нового режиму транзиту товарів через молдовсько-український кордон було здійснено без попереднього повідомлення".

"І молдовська, і українська сторони, і представники придністровського регіону неодноразово брали участь у консультаціях по застосуванню Спільної заяви прем'єр-міністрів Республіки Молдова й України", - заявив він.

Шова також повідомив, що "міністерство реінтеграції Молдови не було офіційно проінформоване посередниками або спостерігачами про призупинення переговірного процесу по придністровському врегулюванню".

У свою чергу, прес-секретар Місії ОБСЄ в Молдові Клаус Нойкирх заявив "Інтерфаксу", що до місії не надходило ніякої інформації щодо виходу придністровської сторони з переговірного процесу.

"Представники Місії ОБСЄ намагаються зв'язатися з тираспольськими лідерами для прояснення ситуації", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування