Литвин підключить до виборів УТ-1, щоб не бути як в лісі

Середа, 8 березня 2006, 14:05

Спікер Володимир Литвин пропонує ще цьому парламенту прийняти закон про спрощену процедуру притягнення до відповідальності депутатів місцевих рад.

"Я запропонував депутатам змінити на єдиний варіант ті з семи законопроектів, які зараз існують. І прийняти рішення, а не змагатись, хто більше любить український народ", - сказав Литвин у середу під час робочої поїздки до Славутича.

Коментуючи непритягнення до відповідальності Євгена Кушнарьова, він сказав: "Значить, у депутатів були сумніви щодо висунутих йому звинувачень".

Литвин також підтримує ідею провести навчання членів виборчих комісій через трансляції уроку на УТ-1.

Цю ідею він висловив після відповідної пропозиції з боку представників однієї з виборчих комісій.

"Я запропоную Центрвиборчкому, що навіть не потребує спеціального закону – провести прискорені командні курси", - сказав Литвин.

Присутній мер Славутича Володимир Удовиченко закликав активніше користуватися інформаційними технологіями в цьому питанні, "а то ми живемо як в лісі".

"Краще жити в лісі, аби не бачити те, що відбувається", - відповів Литвин.

Литвин також сказав, що підтримує ухвалення законопроекту, який спростить деякі передвиборчі процедури, зокрема, друкування бюлетенів та формування комісій.

Спікер також висловився за те, щоб процедура відсторонення мерів міст з посади була ускладнена.

Він виступив за те, щоб мера знімали не простою більшістю голосів депутатів міської ради, а цей поріг було збільшено.

Литвин пояснив це тим, що після виборів можуть виникнути конфлікти між мерами та радами міст, які сформовані за партійними списками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News