КОАЛІЦІЇ НЕ БУДЕ ЩЕ 30 ДНІВ

Вівторок, 11 квітня 2006, 13:59

Коаліційну угоду щодо створення парламентської більшості може бути підписано в перший день роботи Верховної Ради нового скликання.

Про це повідомив на конференції у вівторок керівник юридичного департаменту "Нашої України" Роман Зварич, повідомляє прес-служба партії.

"Утворена учора робоча група по напрацюванню проекту коаліційної угоди отримала вчора дуже чіткі директиви від наших лідерів - протягом наступного місяця підготувати проект угоди, яка буде підписана у перший день роботи сесії новообраного парламенту", – сказав він.

Він нагадав, що угоду мають підписати представники утворених в парламенті фракцій, до якої буде долучено списки народних депутатів, скріплені їхніми підписами.

"Тому угода може бути підписана лише на сесії Верховної Ради. Втім, ми маємо 30 днів, щоб підготувати відповідний проект угоди", - зазначив Зварич.

Зварич повідомив, що "Наша Україна" наполягає на тому, щоб угода складалася з трьох основних частин – програмних засад, Регламенту (тобто, порядку прийняття рішень коаліцією) та розподілу сфер відповідальності.

"Це, у свою чергу, дасть можливість вийти на узгоджений механізм кадрових призначень, у тому числі – і прем’єр-міністра", - наголосив представник "Нашої України".

Зварич також повідомив, що утворена робоча група у середу увечері, 12 квітня, проведе своє перше засідання.

"Оскільки ми наполягаємо на тому, щоб цей документ приймався саме у тій послідовності, про яку я говорив вище, ми будемо вважати за необхідне буквально з завтрашнього дня розпочати процес погодження політичних позицій, тобто - програмних засад", - зазначив Зварич.

Після цього сторони мають перейти до обговорення регламенту, над підготовкою якого "Наша Україна" вже завершує свою роботу, та дорозподілу сфер відповідальності.

Зварич також повідомив, що переданий БЮТ проект угоди базується на програмі кандидата в президенти Віктора Ющенка та меморандуму, який так і не був підписаний до виборів помаранчевими силами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...