Ющенко відмовився віддати мільярди "Криворіжсталі"

Середа, 12 квітня 2006, 10:42

Президент ветував закон, яким 9 мільярдів гривень від продажу "Криворіжсталі" спрямовано на повернення знецінених заощаджень громадян.

Ющенко зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою закон, який передбачав виділення коштів від приватизації ВАТ "Криворіжсталь" на фінансування компенсації громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень в установах Ощадного банку колишнього СРСР.

На думку президента, цей закон викликає зауваження як правового характеру (його окремі положення не відповідають нормам Конституції, Бюджетного кодексу та закону про держбюджет на 2006 рік), так і економічного (набрання законом чинності зумовить розбалансування держбюджету).

У своїх пропозиціях Ющенко нагадує, що кошти, що надійшли до держбюджету від приватизації "Криворіжсталі", повною мірою розподілені законами про держбюджет на 2005 та 2006 роки.

Зокрема, 6,2 млрд. гривень було спрямовано на фінансування дефіциту держбюджету у 2005 році, та 3,3 млрд. гривень - на збалансування бюджету.

Крім того, 199,4 млн. гривень спрямовано на спеціальні рахунки бюджету розвитку відповідно міського бюджету м. Кривий Ріг та обласного бюджету Дніпропетровської області з метою фінансування заходів з вирішення екологічних та соціально-економічних проблем м. Кривий Ріг та прилеглих до нього населених пунктів Дніпропетровської області.

Залишок коштів від приватизації цього підприємства передбачено спрямувати на фінансування дефіциту державного бюджету у 2006 році у сумі 9 млрд. гривень і на створення у держбюджеті стабілізаційного фонду в сумі 3 млрд. гривень.

Залишок нерозподілених коштів, одержаних від приватизації “Криворіжсталі”, було зменшено на 1,6 млрд. гривень.

Президент наголошує, що додаткове збільшення видаткової частини держбюджету, яке не забезпечено реальними фінансовими ресурсами, призведе до його розбалансування.

У зв`язку з викладеним Ющенко пропонує зазначений закон відхилити.

Пропозиції президента під час розгляду закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр фінансів Віктор Пинзеник.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...