Ющенко вимагає від депутатів віддати борг

Середа, 12 квітня 2006, 13:02

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не ініціюватиме розгляд Конституційним Судом питання політреформи до того, як буде сформовано новий парламент і уряд.

"Відносно моїх подань щодо неконституційності внесення змін (до Конституції), я готовий дати гарантію, що я цей спосіб не використаю, поки не буде сформовано новий парламент, уряд, забезпечена політична стабілізація України", - сказав Ющенко на прес-конференції у середу.

Президент також зазначив, що ініціюватиме широке обговорення політреформи.

"Потім разом проведемо політичний круглий стіл, запросимо журналістів, і тоді, можливо, президент вперше виступить про те, що він вважає за доцільне у змінах в Конституцію", - сказав він.

Водночас Ющенко вкотре висловив сподівання, що Конституційний суд буде сформований найближчим часом.

"Парламент, який завершує свою роботу, повинен віддати борг людям і державі. Те, що держава півроку живе без Конституційного суду, привело країну до серйозної дестабілізації. Це пряме порушення Конституції", - сказав він.

Коментуючи питання ухвалення Верховною Радою закону про особливе фінансове забезпечення депутатів, Ющенко заявив, що не підпише його.

"Я цей закон не підпишу, це однозначно. Я його мушу направити до Конституційного суду, бо надання тих гарантій, які надаються цим законом, це є порушення Конституції", - сказав він.

Українська правда

Читайте також інші новини з конференції

ЮЩЕНКО ЗАЛИШИТЬ ІВЧЕНКА БЕЗ ДОРОГОГО "МЕРСА"

Януковичу пропонують роль щуки

Ющенко думає, що Вітренко освітлює правильну дорогу

Ющенко дав дуже розлогу відповідь про нового прем’єра Тимошенко

Ющенко назвав умову, за якої перегляне газову угоду

Ющенко от-от покаже свої доходи


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування