Ідеєю Медведчука зацікавилася Генпрокуратура?

Середа, 12 квітня 2006, 17:37

Генпрокуратура порушила низку кримінальних справ за фактами підробок під час збирання підписів про підтримку референдуму.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, прокуратура Миколаївської області порушила дві кримінальні справи за фактами підроблення підписів громадян у підписних листах.

Прокуратура Хмельницької області порушила кримінальну справу за фактом внесення неправдивих відомостей у підписні листи. Аналогічну кримінальну справу порушила й прокуратура Рівненської області.

Крім того, низку матеріалів перевірок направлено в органи внутрішніх справ для прийняття процесуального рішення відповідно до закону.

В прес-службі Генпрокуратури "Українській правді" сказали, що, поки йде досудове слідство, вони не мають права називати політичну силу, яка може за цим стояти.

"Адже справу порушено за фактом, а не проти конкретної особи. Якби справу порушили проти особи, тоді ми могли б говорити про її партійну приналежність", - зазначили в прес-службі генпрокуратури.

В прес-службі також повідомили, що в разі доведення злочину винних чекає санкція в 7- неоподатковуваних мінімумів або до 3 років ув’язнення.

Як відомо, в грудні 2005 року ЦВК зареєструвала ініціативу про проведення референдуму щодо вступу в НАТО та ЄЕП. Політичним ініціатором референдуму виступав блок "Не Так".

У березні 2006 голова ЦВК Ярослав Давидович підтвердив, що має інформацію про численні порушення під час збору підписів для референдуму щодо вступу України до ЄЕП і НАТО, ініційованого СДПУ(о).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування