"Наша Україна" переведе Ющенка на роботу в парламент

Середа, 12 квітня 2006, 18:40

Блок "Наша Україна" пропонує, щоб вищу раду парламентської коаліції очолював президент.

Про це йдеться в проекті регламенту коаліції, розміщеному на сайті "Нашої України".

З цим проектом "Наша Україна" прийшла на переговори з представниками БЮТ та СПУ про створення коаліції.

Відповідно до документу, органами координації та взаємодії в коаліції мають бути вища рада коаліції, загальні збори коаліції, координатор коаліції та рада коаліції.

До вищої ради, крім президента, також входитимуть голова Верховної Ради, прем’єр та голови фракцій коаліції.

Вища рада визначатиме стратегічні завдання діяльності коаліції, кабінету міністрів , а також зможе ініціювати внесення змін до коаліційної угоди.

Загальні збори коаліції складатимуться з депутатів–членів фракцій коаліції.

Стати членом більшості депутат зможе, якщо за нього проголосують більшість членів загальних зборів, а за входження нової фракції повинні будуть проголосувати не менше як три чверті членів зборів.

Координатор коаліції зможе скликати збори та головувати на їх засіданнях, а також представляти коаліцію на погоджувальних радах.

Рада коаліції за проектом складатиметься з голів фракцій–учасниць коаліції та по два представники від кожної фракції.

Рада коаліції здійснюватиме оперативне координування діяльності коаліції, вироблятиме солідарну позицію коаліції щодо законотворчої діяльності у Верховній Раді, прийматиме рішення про погодження кандидатур на посади прем’єр-міністра, членів Кабміну та виноситиме їх на розгляд загальних зборів коаліції.

Коаліція фракцій вноситиме погоджені пропозиції президенту .

Водночас за проектом парламентській опозиції пропонується гарантувати право на посаду заступника голови Верховної Ради та посади голів парламентських комітетів, зокрема комітету зі свободи слова, боротьби з корупцією, регламенту та прав людини.

Коаліція має припинити свою діяльність у разі неспроможності Верховної Ради протягом місяця обрати спікера та його заступників, голів комітетів, ненадання згоди ВР на призначення прем’єр-міністра, неспроможності узгодити кандидатуру прем’єра, несхвалення програми уряду та прийняття резолюції про недовіру уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News