З понеділка вибори будуть оскаржувати недержавною мовою

Неділя, 16 квітня 2006, 19:45

У засіданні Вищого адміністративного суду, що розглядає позови про визнання неправомірними дії Центвиборчкому по встановленню результатів виборів, оголошено перерву до понеділка.

Про це на засіданні в неділю повідомив глава Вищого адміністративного суду, головуючий суддя Олександр Пасенюк.

На засіданні в неділю, приступивши до розгляду позовів по суті, суд почав заслуховувати пояснення сторін.

Так, зокрема, пояснення по суті позову Блоку Наталі Вітренко "Народна опозиція" давала представник блоку Сюзанна Шапіро.

Вона підкреслила, що ЦВК порушив порядок ухвалення рішення щодо виборів. Шапіро відзначила у своїх поясненнях, що комісії необхідно було прийняти не протокол про результати виборів, а постанову, що дає юридичну можливість оскарження.

На переконання представника блоку Вітренко, якщо позивачеві вдасться довести правоту своїх позовних вимог, "то тоді ставляться під сумнів результати всіх виборів".

Крім того, на засіданні суд виніс ухвалу дозволити учасникам судового процесу, які не володіють державною мовою, користуватися російською мовою для надання пояснень. Це пов'язане з тим, що деяким представникам блоку Наталі Вітренко зручніше говорити російською мовою.

Також на засіданні представник блоку Кармазіна Юрій Кармазін попросив у суду надати йому копії рішення ЦВК про внесення змін до протоколів територіальних комісій.

Раніше ВАСУ об'єднав в одне виробництво позови Блоку Наталі Вітренко й Блоку Юрія Кармазіна до ЦВК з аналогічними позовами Народного блоку Литвина, партії "Віче" і Блоку Кармазіна, що надійшли у суботу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування